Kai Savelsberg på Galleri Hera

Det är bara ett par dagar kvar av Kai Savelsbergs (f. 1975) kontemplativa målningar på Galleri Hera, uppe på Hornsgatspuckeln på Södermalm i Stockholm.

Savelsberg, som är född och verksam i Aachen, Tyskland, är aktuell med stora monokroma porträtt som i sin detaljlöshet ändå tycks bjuda på mycket för ögat att undersöka just genom sitt suggestiva bildspråk. Nästan ingen av de avporträtterade möter betraktarens blick, istället glider de undan trots det frusna ögonblicket, blir mystiska på gränsen till mytiska och ställer fler frågor än de ger svar.  Målningarna tycks vara utförda i många tunna lager som ömsom överlappar, ömsom skiner igenom, varandra som ger motivet ett djup.

Missa inte det här om du gillar realistiska, drömska målningar, med stort psykologiskt djup eller om du helt enkel gillar monokromt återhållen färgskala. Men du har bara till på onsdag på dig och de flesta verken är redan sålda!

 

Information om Kai Savelsberghittar du på hans hemsida, som dessvärre enbart är på tyska. Hur du hittar till Galleri Hera finner du här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *