Julrunda i det myllrande konstens- och hantverkens värld.

 

 

Om det är svårt att hitta julklappar och man är ute efter något alldeles speciellt kan det vara läge att bege sig till alla de samlingsutställningar som pågår på konst- och hantverkskollektiven runt om i Stockholm. Vill man eller inte kan köpa så bjuds det på mycket ögongodis att njuta av. Själv tittade jag runt på de som finns längst med Hornsgatan på Södermalm. Det är intressant att se vad som valts ut och hur man valt att exponera verken.

 

Kaolins julutställning är ett härligt myller av objekt i olika nyanser av rött och grönt med inslag av jordfärger och vitt. Medan Blås & Knåda hade delat upp sina två utställningsutrymmen i färgtema – i det ena rummet vita saker och i det andra grönt. Hos Konsthantverkarna exploderar det i ett välkomnande rött. Alla skapar samma problem – om man nu har råd, vad skulle man välja bland alla objekt? Det är ett trevligt bekymmer för den som har råd.

Foto: Keramikgruppen-Kaolin.
Foto: Keramikgruppen-Kaolin.

Även Grafiska Sällskapet har en samlingsutställning men på temat Midvinter och ska kanske inte ses främst som en julutställning. Men den passar onekligen bra för den som är ute efter att ge bort konstiga klappar. Eftersom det handlar om just grafiska blad, är priserna inte alls oöverkomliga och rör sig från en tusenlapp och uppåt. Dessutom visas de flesta verk oramade i galleriet, men snyggt uppsatta med klämmor direkt på väggen – något att ta efter om kassan är skral. Vill man ha ett billigt alternativ, kan man säkert fixa någon plexiglasskiva att sätta framför som håller dammet borta. Här finns tillräckligt med motiv för att man ska hitta något som faller i smaken.

Foto: Grafiska sällskapet.
Foto: Grafiska sällskapet.

 

Är du en sådan som gillar att skapa själv? Trotsa novemberrusket som kom först i december, ta en tur till Hornsgatan och låt dig inspireras av allt vackert, underfundigt, fantasifullt och utforskande!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *