Hashtag Verkstan Moderna Museet

Låt dig inspireras av andra stora och små konstnärer!

En fördel med Coronavirusets framfart för många kulturintresserade är ju att webbaserade satsningar har blivit vanligare. Det ger en större spridning av institutionens verksamhet, både geografiskt som över tid. Det är också enkelt att ta till sig informationen eftersom man kan styra själv när man vill ta del av den. Man vet att man har det bekvämt hemma. Det är nära till faciliteter så som toaletter, vattenkranar, kylskåp och soffa. Och en avslappnad själ tar lättare till sig information. Det enda som saknas är den mellanmänskliga kontakten, dofterna, golvknarret och möjligheten att röra vid vissa objekt (framför allt i shopen).

Nu kan man utan att skämmas för eventuella okunnighet eller ålder ta del av guidade visningar och samtal. Nordiska museet har haft livesändningar av stickcaféet och visningar. Men nu verkar det ha gått i träda. Tyvärr. Det kan bero på att tekniken strulade. Och det i sin tur beror antagligen på ovana vid mediet. Kanske dyker något upp när höstsäsongen kommer igång? Jag hoppas ju det.

Varför inte göra en egen muralmålning? Här John Baldessaris mural Brain/Cloud. Foto: Steve Lathrop., 2017

Moderna museet har å sin sida rätt många videoklipp på hemsidan. Där går det att gräva runt och få sitt lystmäte till livs. Det finns visningar som riktar sig till en vuxen publik men också workshops för barn med lust att skapa. Och vem har inte ett inre barn som brinner av att få skapa? I Skapa som kan man ju utan att skämmas ta chansen att lära sig måla som Toyen, Hilma af Klint och Tora Vega Holmström. Samtidigt som kreativiteten får sig en boost, lär man sig om konsthistorien, kickar igång filosofiska spörsmål utan vare sig ensidiga, inrutade eller rätta svar. Allt på knappa fem minuter! Och det bästa är att ingen kan säga att just DU är för gammal. Hur bra är inte det? 

Bildkälla hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *