The Getty Museum lyfter på slöjan i bloggform.

Bloggen är ett bra sätt för museer att nå ut med sin kunskap. Ett museum som satsat på detta är The Getty Museum. På The Iris. Behind the Scenes at the Getty har det bloggats sedan våren 2010 vilket betyder att det finns en hel del läsvärt vid det här laget.

Det är ovanligt att det som pågår bakom kulisserna på ett museum lyfts fram trots att det finns många intresserade – vilket också var anledningen till Etnografiskas permanenta utställning Magasinet – En etnografisk skattkammare här i Stockholm.

 

Aerial_Getty_Museum
The Getty Museum i Los Angeles. Källa: Creative Commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aerial_Getty_Museum.jpg#/media/File:Aerial_Getty_Museum.jpg

The Iris hittar du på ett enkelt sätt kunskap om plastens uppkomst och väg in i modebranschen, inblickar i Ludvig XIV:s propagandaapparat, ljudklipp och videos. Allt blandat med några skrivna inlägg med reklam för varor i butiken (vilket man ju med fördel kan hoppa över).

Har du tidspress? Inga problem! De flesta inlägg är utmärkta med antalet minuter det tar att läsa igenom texten. The Getty Museum har fattat galoppen med korta inlägg. Oftast tar de inte mer än några minuter i anspråk.

Det är spännande att få inblick i institutionens verksamhet, berättat av de anställda. Enda nackdelen är att det inte finns etiketter för att lätt hitta sitt eget intresseområde. Man får istället hoppas att de blogginläggen dyker upp under de olika kategorier som trots allt finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *