Sublima teckningar på Galleri Magnus Karlsson.

Den göteborgsbaserade konstnären Jeff Olsson (f. 1981) är just nu aktuell på Galleri Magnus Karlsson i Stockholm med utställningen The Thoughts of Vegetables. Han utexaminerades från Valand 2008 och har sedan dess haft separatutställningar i såväl Sverige som USA, samt deltagit i ett stort antal samlingsutställningar.

 

Det här är verk som står i stark konstrast till modernismens rena ytor och linjer. Hela ytan fylls ut av det grafitpulver och kol som Olsson använder som medium för sitt berättande i något som närmast för tankarna till medeltidens horror vacui. Det är mytiskt drömskt och samtidigt som teckningarna förför finns det något vasst eller rått som gnager. Lite som att sagornas förlovade värld möter Freuds undermedvetna strömmar som glimtar fram en aning i sprickor, hålor eller grottor. Romantik och surrealism, myt och realism. Det går heller inte att låta bli att tänka på författaren Gabriel García Marquez drömrealistiska världar.

 

Allt är tekniskt skickligt utfört. Symboliken hänger tung över dessa vackert groteska motiv porträtt och naturmotiv. Utställningen håller på till och med den alla hjärtans dag, 14/2 2016.

Gå dit och låt dig föras med in i en mytisk drömvärld!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *