Excellence in Fibers; den textila konsten idag presenterad av Fiber Art Now

 

 

Är du intresserad av det som händer inom den textila konsten, men inte riktigt vet vart du ska vända dig? Då kan den amerikanska tidskriften Fiber Art Now vara en bra början. På deras hemsida finns nämligen bidrag ur tävlingen Excellence in Fibers 2015 uppladdade i ett fotogalleri. Visserligen är det inte finalisterna ur tävlingen som presenteras här. Men objekten är naturligtvis intressanta än då och alla fick höga poäng i tävlingen.

Här finns allt från tygklädda skor, till skira halsband och virkade vägginstallationer med inspiration dragen ur spindlarnas ovälkomna dekorerande av våra hem. Gemensamt tar de avstamp i fibrer antingen som material eller teknik. Det enda minus är att åtminstone jag skulle ha velat veta något lite mer om bidragen än enbart kreatör och titel på verket. Det hade, tänker jag, ha varit relativt enkelt att synka ihop bildgalleriet med delar av informationen som bifogades tävlingsansökan. Men å andra sidan står verket snarare än fakta om det i centrum.

Sista ansökningsdag inför 2016 års tävling är den 1:a oktober och är, så vitt jag förstår, öppen för alla verksamma inom fiberkonst. Den mynnar ut i en katalog som släpps i december, samt utställning i Massachusetts i mars nästa år. Här hittar du länk till tävlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *